Er zijn uiteraard verschillende manieren waarop men kan besparen op een taxi-rit en graag helpen wij U verder waar het kan. 

 

Stel ons op voorhand steeds de vraag en wij zorgen voor het goedkoopste tarief mogelijk.

 

Let echter op met gespecialiseerd ziekenvervoer en vraag op voorhand een offerte , de kans is immers groot dat met een klein aantal kilometers U goedkoper zal eindigen met onze normale taxi-tarieven in plaats van deze die speciaal voor ziekenvervoer zijn uitgebracht via de overheid , zij werken immers met een minimum forfait voor de eerste 20km voor Uw rit dat steeds hetzelfde is .

 

Graag geven wij U persoonlijke informatie die betrekking heeft op uw specifieke vraag. 

U kan deze steeds stellen via ons contact-formulier of tijdens kantooruren telefonisch op 011/887396 . 

 

Voor regelmatige trajecten zijn steeds mogelijkheden om een offerte te voorzien of vaste afspraken te maken hieromtrent. 

 

Ook de overheid voorziet in verschillende middelen die het vervoer voor U aanzienlijk goedkoper kunnen maken bij langere afstanden , en wij informeren U graag. 

 

Een voorbeeld van een van deze initiatieven kan U hieronder vinden. 

MAV-project (vlaams brabant/Limburg)

 

MAV staat voor Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer.

Heel wat mensen met een mobiliteitsbeperking zijn niet of nauwelijks op de hoogte van het aangepast vervoersaanbod in hun regio.

Het zeer versnipperde aanbod met eigen voorwaarden en prijzen zorgt ervoor dat mensen die aangepast vervoer nodig hebben onmogelijk een duidelijk overzicht kunnen krijgen. Als spil van een samenwerkingsverband tussen de overheden en de verschillende vervoersaanbieders gaat de MAV op zoek naar het meest geschikte vervoer voor de aanvrager. Tevens worden de knelpunten in het regionale aanbod aangepast vervoer in kaart gebracht.

ENKELE VOORBEELDEN

Jan (62 j. woonachtig te Tienen, is moeilijk te been en maakt gebruik van een rollator): “Aangezien ik regelmatig  (2x in de week) revalidatietherapie moet volgen in Pellenberg ben ik op zoek naar aangepast vervoer. Weten jullie een oplossing?

Jens (25 j. woonachtig te Lubbeek, gebruikt een elektrische rolstoel): “Zou graag een cursus webbeheer gaan volgen in Aarschot. Hoe geraak ik daar met aangepast vervoer en hoeveel gaat me dit kosten?”

Annemarie (74 j. woonachtig te Aarschot kan niet ver stappen en maakt meestal gebruik van een lichte rolstoel): “Ik wil mijn zus gaan bezoeken die opgenomen is in Gasthuisberg te Leuven. Ik weet niet goed hoe ik er moet geraken met aangepast vervoer en is dit voor  mij betaalbaar.”

Klik hier voor de website van Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer: www.mav.info